Közélet

Rendőröket hívtak rá, mert annyira büdös volt

A rossz testszag árasztása ugyanis egy amerikai kisvárosban a „nyugalom megzavarásának” számít, és büntethető.

Ült már buszon, vagy metrón úgy, hogy egy közelükben lévő ember olyan büdös volt, hogy legszívesebben ledobatták volna a járműről? Akkor Önnek is tetszeni fog ez a történet, amely egy missouri kisvárosban esett meg, ahol külön önkormányzati szabály mondja ki, hogy rendzavarásnak számít, ha valaki zavaróan büdös. És ahol nem restek az emberek rendőrt hívni a mosakodással hadilábon álló emberekre.

Mint ahogy az előző héten is történt, amikor pár órán belül két helyről is rendőrökkel dobattak ki egy férfit – ahogy a rendőrség fogalmazott – „jelentősen undorító és visszataszító” szaga miatt Hannibal városában. A helyi lap beszámolója szerint a meg nem nevezett férfire először az városházi dolgozók hívták rá a zsarukat.

A rendőrség a Hannibal Courier-Postnak elmondta: több alkalmazott is bejelentést tett a városházán megjelent férfi ellen, aki nem azért volt ott, hogy ügyeket intézzen, hanem csak üldögélt. És ezt nem először tette. Az ott dolgozó emberek elmondása szerint már többször is látták, ahogy ott tölti el szabadidejét.

A férfi a rendőrség felszólítására el is hagyta az épületet, de nem ment messzire. Nem sokkal később egy szomszédos üzletből hívták a rendőröket a „szagával rendzavaró” férfira, akit aztán egy újabb helyről penderítettek ki, illetve egészen pontosan „kértek fel távozásra” a rendőrök. A büdös férfit nem tartóztatták le, és nem is indítottak ellene eljárást.

Pedig amit szagával elkövetett, az a helyi önkormányzati törvények szerint szabálysértés volt, és száz dollártól 250 dollárig terjedő pénzbüntetéssel lehet sújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik