Közélet

Magyar utas lehetett a hős a német gépen

Egy magyar férfi akadályozta meg azt, hogy a Németországból Magyarországra tartó gépen a támadó még nagyobb bajt okozzon – írja az Index.

A támadó ki akarta nyitni a repülő ajtaját, ezt akadályozta meg az egyik magyar utas – írta az Index egyik olvasója, akinek egy ismerőse a gépen repült.

“Egyik kollegám repülőjét térítették el. A gép Münchenből szállt fel, és egy koszovói fickó nekitámadt a stewardesseknek. Ki akarta nyitni a gép ajtaját repülés közben. Egy magyar srác fogta le, de a fickó maga elé rántott egy stewardesst, meg is sebesítette, aztán a dulakodásban egy másikat is. A gép visszatért Münchenbe, de úgy szálltak le, hogy majdnem fákat is letaroltak.”

A Lufthansa magyar képviseletén egyelőre nem erősítették meg az Index értesüléseit. A gépen utazók közül többen sokkot kaptak, csak nehezen tudják őket kihallgatni.

Visszatérésre kényszerült szerdán a Lufthansa légitársaság Münchenből Budapestre tartó járata egy kitoloncolt menekült miatt – írta korábban az MTI. Egy koszovói férfi röviddel a felszállás után megfenyegetette, majd megtámadta az egyik utaskísérőt, aki sérüléseket szenvedett. A leszállás után a gépet kiürítették, és az erőszakoskodó férfit még a fedélzeten őrizetbe vették – közölte a müncheni rendőrség.

A 28 éves koszovói állampolgár medékjogi kérelemhez folyamodott, ám ezt a német hatóságok elutasították. A határozat alapján rendőri kíséret nélkül szállították volna Budapestre. A férfi, aki valószínűleg meg akarta akadályozni a kitoloncolását, egy saját készítésű vágóeszközzel támadt a légikísérőre. Amikor a 82 utast szállító repülőgép pilótája értesült az incidensről, úgy döntött, hogy visszatérnek Münchenbe.

A támadó az őrizetbe vételekor nem tanúsított ellenállást – közölte a rendőrség.