Közélet

Borotvapengével támadtak utaskísérőre egy Budapestre tartó repülőgépen

A pilóta a történtek miatt visszafordult Münchenbe, a gépet leszállás után kiürítették, a koszovói férfit pedig elfogták.

Visszatérésre kényszerült szerdán a Lufthansa légitársaság Münchenből Budapestre tartó járata egy kitoloncolt menekült miatt – írja az MTI. A koszovói férfi röviddel a felszállás után megfenyegetette, majd megtámadta az egyik utaskísérőt, aki sérüléseket szenvedett.

A leszállás után a gépet kiürítették, és az erőszakoskodó férfit még a fedélzeten őrizetbe vették – közölte a müncheni rendőrség.

A 28 éves koszovói állampolgár medékjogi kérelemhez folyamodott, ám ezt a német hatóságok elutasították. A határozat alapján rendőri kíséret nélkül szállították volna Budapestre. A férfi, aki valószínűleg meg akarta akadályozni a kitoloncolását, egy saját készítésű vágóeszközzel támadt a légikísérőre. Amikor a 82 utast szállító repülőgép pilótája értesült az incidensről, úgy döntött, hogy visszatérnek Münchenbe.

A támadó az őrizetbe vételekor nem tanúsított ellenállást – közölte a rendőrség.

Nem csoda, ha nem akart visszamenni

Európa egyik legszegényebb országáról van szó, amelyet nem is minden európai ország ismert el. Hivatalosan a lakosság 45%-a él a szegénységi küszöb alatt, és 17%-uk nyomorog a Világbank adatai alapján. Az ország egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelme (GNI) 3600 dollár, Magyarországon 20 000, Németországban pedig 44 000 dollár körül van. Nemrég az elnök fia maffiabotrányba keveredett, s szerb források szerint al-Kaida-ügynökök is élnek az országban. Egy szóval – nem könnyű ott az élet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik