Belföld

52 budapesti járatot törölt a Lufthansa

Szerdától péntekig sztrájkolnak a német légitársaság pilótái.

Eddig 52 Budapestről induló, vagy oda érkező járatát törölte a német Lufthansa a pilóták sztrájkja miatt – írja az MTI a légitársaság honlapján kedden olvasható összesítésre hivatkozva.

A Lufthansa az összes szerdai, csütörtöki és pénteki frankfurti és düsseldorfi járatát törölte, a szerdai öt müncheni közül csak egyelőre a késő estit.

A Lufthansa a pilóták sztrájkja miatt szinte teljesen felfüggeszti működését szerdán, csütörtökön és pénteken, mintegy 3800 járatot törölt, ami 425 ezer utast érint. A sztrájk a Lufthansa, a Lufthansa Cargo és a Germanwings légitársaság járatait érinti, a csoport többi cégét (Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa CityLine, Air Dolomit) nem.

Legutóbb 2010-ben volt a Lufthansánál pilótasztrájk, akkor az 5400 pilótát képviselő szakszervezet (VC) négynapos munkabeszüntetést hirdetett meg, de az első nap után leállította az akciót.

A szakszervezet és a munkaadó konfliktusa most a fizetések és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételei körül alakult ki. A Lufthansa hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy az eddiginél jobb ajánlatot tett a pilóták javadalmazására és korkedvezményes nyugdíjára, ezért nehezen érthető, hogy a VC a tárgyalások folytatása helyett a sztrájk mellett döntött és három napra megbénítja a társaságot, ami nemcsak az utasoknak okoz gondot, hanem ellehetetleníti a Lufthansa csoport több mint százezer dolgozójának munkáját is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik