Közélet

A dulakodásról mesélt a túszejtővel megküzdő magyar férfi

A koszovói túszejtő egy 10 centis késsel vágta meg a stewardesst, és a repülő ajtaját próbálta kinyitni, amikor három utassal együtt közbeléptek – nyilatkozta a Budapestre érkezett férfi az Origónak.

A 40 éves Konka Csaba kedden este megérkezett Magyarországra azokkal az utasokkal, akiknek Münchenből Budapestre tartó Lufthansa gépe délután kényszerleszállást hajtott végre, miután az egyik utas egy pengével megfenyegetett több légiutas-kísérőt.

A koszovói férfi át sem ment a reptéri ellenőrző kapun, rendőrautó vitte a gépig, és külön szállt fel – mesélte az Origónak a gépen utazó magyar férfi, aki maga is dulakodott a támadóval.

Mint elmesélte nagyjából tíz perce repültek, amikor egy 180-190 centi magas, vékony férfi előkapott egy 10 centis, fém pengéjű kést, és egy fiatal stewardesst megvágott a tenyerén és a nyakán, majd elkezdte rángatni a repülőgép ajtaját.

Ekkor négy utas – köztük Konka Csaba – oda ugrott, és megakadályozták, hogy kinyissa az ajtót. Pár percig tartó dulakodás kezdődött, melynek végén a koszovói férfi túszul ejtett egy idősebb stewardesst, és a nyakához szorította a pengét. A pilóta közben visszafordult, és amíg le nem szálltak Münchenben, addig a támadót és a túszul ejtett nőt egy kissebb – a gép elején található, az ételek előkészítésére és a tálcák tárolására szolgáló – helyiségben hagyták. “A férfi ott ült nyugalomban, míg a gép le nem szállt” – mondta Konka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik