Közélet

Afrikai méreg végezhetett Welsz Tamással

Az elhunyt vállalkozó szervezetében peptid alapú toxint találtak – írja a Pesti Srácok.hu nyomozói és orvosszakértői forrásokra hivatkozva.

Szinte kizárt, hogy természetes halált halt a Simon-ügy koronatanúja, a március 20-án, az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomásán elhunyt Welsz Tamás – értesült a PestiSrácok.hu. Orvosszakértői és nyomozói körökből egyaránt úgy értesült, hogy afrikai méreggel ölték meg a vállalkozót, vagy annak a segítségével lett öngyilkos.

Welsz szervezetében peptid alapú toxint találtak, és a toxikológiai vizsgálat egyértelműen kizárta a természetes halált. Az üzletember halálakor ugyan végeztek egy gyorstesztet, amely azonban csak a drogokat mutatja ki, így a halál pontos okának a megállapításához meg kellett várni a vizsgálatok eredményét.

A Hír24 információi szerint a vállalkozó a tragédia előtt nem sokkal közölte a hatóság embereivel: „Uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni.” A rendőrség azonban cáfolta az öngyilkosság tényét.

Az ORFK tájékoztatása szerint az eljárásban részt vevő rendőrök nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához. Kovács Viktória, az ORFK szóvivője március 21-én úgy fogalmazott, a rendőrök szerint nem vett be semmit a rendőrautóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik