Közélet

Már árulják is Simon Gábor házát?

A szomszédok szerint ingatlanügynökség árulja a pestlőrinci házat, ahol már jó ideje nem látták az előzetesben lévő volt politikus feleségét – írja a Bors.

Az MSZP volt elnökhelyettese jelenleg harmincnapos előzetesét tölti a budapesti, Venyige utcai börtönben. Simon több ingatlannal rendelkezik, ezek közül letartóztatása előtt a szocialista pártnál értesítési címként megadott, minden nagyzolástól mentes pestlőrinci, sorházi lakását használta. Rendelkezik egy Buda elit övezetében épült, a Széchenyi-hegy közelében fekvő társasház exkluzív lakásával is. Nevén egy 128 négyzetméteres ingatlan van (2012-ben vette), felesége pedig a Simonéval szomszédos lakás széljegyén szerepelt ekkoriban.

A pestlőrinci – 97 négyzetméteres, kétszintes – ingatlant 2001-ben vásárolta. A bejáratot ipari kamera pásztázza. Többnapi posta, szórólap és reklámanyag hevert a postaládában – derül ki a Bors cikkéből.

Simon felesége, Tünde megelégelhette a rájuk irányuló figyelmet, és ezért költözhetett el kisgyerekükkel. „Amióta a férjét elvitték, nem járt itt. Amíg Simon itthon volt, reggel fél nyolckor álltak ki a kocsival és délután fél öt-öt óra között tértek haza. De március 10. óta az asszonyt nem láttam. Este nem égnek náluk a lámpák, a házuk lakatlannak tűnik” – mondta a Borsnak a kertvárosi utcában lakó férfi.

Egy másik szomszéd szerint az utcában mindenki úgy tudja, árulják a házat huszonegynéhány millióért, amellyel egy irodát is megbíztak. Több ingatlanos portál árul a környéken, sőt négy az utcában is sorházi ingatlant, a házszám megnevezése nélkül, kizárólag az épület belső fotóit közölve. A Bors kétséget kizáróan nem tudta megállapítani, hogy Simonéké köztük van-e. A környék ingatlanjainak ára 21–26 millió forint között mozog. Simonéké az utcabeliek szerint cirka 25 milliót érhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik