Közélet

Nyolcadik osztályba jár Bándy Kata gyilkosa

Péntek László azt állította, van érettségije, most kiderült, még az elemit végzi a börtönben.

Huszonhét évesen iskolapadba ült szegedi Csillag börtönben raboskodó Péntek László. A kissé túlkoros „nebuló” most végzi a 8. osztályt, Bándy Kata gyilkosának a tanév végén az általános iskolai alaptárgyakból kell vizsgáznia – írja a Bors. Édesanyja szerint most legalább hasznosan tölti temérdek idejét.

Péntek László egy tanév után alaptantárgyakból vizsgát tesz. Minden hétköznap van órája. Az órarendjében magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia és földrajz szerepel. Ha elvégezte az iskolát, továbbtanulhat, de munkát is vállalnia kell.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a lappal közölte: jelenleg közel kétezer elítélt tanul. Szalai Tímea elmondta, a fogvatartottak között lényegesen rosszabb az iskolázottság, mint a civil társadalomban. Az elítéltek 1 százaléka analfabéta, 70 százalékuk nem fejezte be az általános iskolát.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, Péntek László 2012 nyarán ölte meg a fiatal rendőrségi pszichológust. Katának egy baráti találkozó után veszett nyoma. Szülinapoztak, iszogattak, beszélgettek, majd hazaindult. Út közben találkozott mámoros állapotban lévő gyilkosával. Szerettei bíztak abban, hogy a lány épségben előkerül, de reményeik pár napon belül szertefoszlottak. Holttestére nem messze a lakásától, a bokrok között, hiányos ruhában találtak rá. Kata szép lány volt, ez lett a veszte, a 26 éves férfinak megtetszett. Megfojtotta őt.

Gyilkosát pár nappal később elkapták, ügyében tavaly áprilisban született meg az elsőfokú döntés Akkor tényleges életfogytiglant kapott. Augusztusban már egy sztárügyvéddel az oldalán jelent meg a másodfokú tárgyaláson. Az ítéletet enyhítették, így Péntek 40 év után feltételesen szabadulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik