Közélet

Welsz tudta, kik mosták a pénzt

Rejtélyes halála előtt a vállakozó hazai "ügyfeleiről" adott át információkat a rendőrségnek.

Pénzmosásgyanús ügyletekről és az általa működtetett segélyszervezet támogatóiról is árulkodnak azok a dokumentumok, amelyeket Welsz Tamás múlt csütörtökön bekövetkezett halála előtt adott át a rendőrségnek – írja keddi számában a Magyar Nemzet.

A lap értesülése szerint a nevével fémjelzett Charity March nevű segélyszervezet hazai “ügyfeleiről” is adatokat szolgáltatott a rendőrségnek halála előtt Welsz Tamás.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a múlt csütörtökön váratlanul elhunyt vállalkozó – mint a Charity March misszióvezetője – olyan dokumentumokat is átadott a hatóságnak, amelyek alapján nyomon követhető, hogy a segélyszervezet milyen cégektől, illetve magánszemélyektől kapott támogatást.

Ezekből az iratokból és adathordozókból kiderülhet az is, hogy az említett támogatók a segélyszervezet afrikai akcióihoz csatlakozva milyen összegeket igyekeztek eltüntetni a magyar hatóság elől, valamint az is világossá válhat, kik használhatták pénzmosásgyanús ügyleteik leleplezésére a segélyszervezettel tartott kapcsolatukat – írja a Magyar Nemzet.

Pincényi irattömeg

Ahogy arról a Népszabadság alapján a Hír24 is beszámolt, Welsz pincényi iratot adott át halála előtt hamis útlevelek igénylőlapjaival és egyéb illegális dokumentumokkal. Először a Logodi utcai pincéből hozták el az irattárat, majd Érdre mentek a rendőrökkel, és ott élettársa jelenlétében fedte fel a rendőröknek azokat a papírokat és adathordozókat, amelyeket a korábbi házkutatáson az akkor eljáró hatóság emberei nem találtak meg.

Olvasói sztorik