Közélet

Megverte feleségét, aki örömdalban tört ki anyósa halálhírére

A nő „Óz a csodák csodája” egyik híres betétdalát énekelte, amelyben a gonosz boszorkány halálán örvendeznek.

A 42 éves brit nő soha nem jött ki anyósával. Legalábbis férje állítása szerint, aki a nő bántalmazása miatt indított bírósági tárgyaláson elmondta: felesége „rendkívül részvétlen” volt, amikor anyukája elhunyt, és semmi lelki támogatást nem kapott tőle gyászában. Sőt, pont az ellenkezője történt. Beverley Anne Salmon ugyanis anyósának halálhíre után folyamatosan a „Ding Dong the Witch is Dead” (Ding Dong, meghalt a boszorkány) című dalt dúdolta az anya halála miatt összetört Andrew Salmon előtt – írta a West Briton és a Daily Mail.

A szintén 42 éves férfi a bíróság előtt elismerte, hogy az eset után bántalmazta a felségét, amit nagyon sajnál, de azzal védekezett, hogy neje „provokálta”. Salmon – aki azt gyanította, hogy feleségének viszonya van egy másik férfival – végül úgy állt bosszút nején, hogy bezárta a kertben lévő fészerbe, csak azért, hogy „felb**sza az agyát”, tudva, hogy a nő könnyen ki tud onnan szabadulni. Mindezt azután, hogy a nő arra ért haza, hogy a ház zárva van, ruhái pedig zsákokba rakva a földön hevertek.

A nő végül tényleg ki tudott mászni a fészerből, kulcsával bejutott a házba, ahol a húsz éve házasságban élő pár veszekedni kezdett. Egy ponton a férfi a lábánál fogva próbálta kihúzni a házból a nőt, akit nem sokkal később még a hálószobában párszor megütötte és a torkát szorongatta. A nőnek végül sikerült kiszabadulni és rendőröket hívnia, akiknek a férj beismerte, hogy bántalmazta a nejét.

Az ügyében indult bírósági tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, de büntetése nagyságáról még nem döntöttek. A tárgyalás után a nő nem volt hajlandó nyilatkozni az esettel kapcsolatban az ott lévő újságíróknak.

Az Óz betétdala egyébként tavaly áprilisban – több mint hetven évvel a megjelenése után – a második helyre került a kislemezeladási listákon, miután meghalt Margaret Thatcher volt brit kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik