Élet-Stílus

Öt anyósszelídítő tipp

A varázsszavak: odafigyelés, rugalmasság, tolerancia.

Igazán szerencsésnek mondhatja magát az, aki felhőtlen kapcsolatot ápol az anyósával – ez ugyanis csak keveseknek adatik meg. Ennek oka legtöbbször az, hogy a kedves mama tökéletes párt szeretne a fiának vagy lányának, s ha Téged nem sorol ebbe a kategóriába, sokszor az értésedre is adja. Néhány jó tanáccsal szolgálunk, hogyan csitíthatod az ellentéteket – olvastuk az Oltári esküvő! blogon.

A nők közötti versengés könnyen féltékenységet szül az anyós és (leendő) menye között, amit egy kis odafigyeléssel nagy mértékben csökkenthetünk vagy el is altathatunk. Ehhez persze mindkét fél részéről szükség van némi rugalmasságra és toleranciára – ha megteszed az első lépést, beindíthatod a kedvező változásokat. Ha sikerül egy nyelvet beszélni az anyósoddal – vagy legalább normalizálni a kettőtök kapcsolatát –, nem csak az esküvői előkészületek történhetnek gördülékenyebben, hanem a családi élet is sokkal harmonikusabbá válhat.

Biztos, hogy borzalmas?

Rosszul teszed, ha az előítéletekre hallgatsz, és alapvetően úgy állsz az anyósodhoz, hogy egy szörnyeteg. Mindenképpen ismerd meg a nőt, aki felnevelte szíved választottját, hiszen az esküvő után ő is része lesz a családodnak. Kezdeményezz vele beszélgetést, keress közös témákat, és ha mesélni kezd, hallgasd meg, amit mond. Ha elsőre hűvösnek tűnik – például azért, mert az elődeiddel rossz tapasztalatai voltak –, fuss még egy kört! A legtöbb ember örül annak, ha mások őszintén kíváncsiak rá, és ha megnyílik előtted, nyilván ő is szívesen megismer majd téged.

Szeretné tudni, segít-e a közös kiruccanás? Kíváncsi, hogy miért kell megválogatni a szavainkat? Kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik