Közélet

Simán megúszhatja a Béke téri bankrobbantó

Nincsenek újabb tanúk, se bejelentések, így akár eredménytelenül is zárulhat a nyomozás a budapesti bankrobbantó ügyében - írja a Blikk.

Hiába tűztek ki tízmilliós vérdíjat a Béke téri bankrobbantó ügyében, a nyomozás holtponton van jelenleg. A Blikk úgy tudja, hogy az erre a célra létrehozott nyomozócsoport tagjai is kisebb energiával dolgoznak az ügyön. Ezen felül még az elkövető DNS-e sincs meg.

A biztonsági kamera felvétele is csupán a motor típusának beazonosítására és az elkövető alkatának meghatározására alkalmas, többre nem.

Bár volt szemtanúja a bakrobbantásnak, úgy tudni, a hajléktalan férfi csak a hangját ismerné fel az elkövetőnek, az arcát ugyanis a bukósisak miatt nem láthatta. A férfit egyébként éjjel-nappal védik, bekerült a tanúvédelmi programba is.

A Hír24-nek korábba nyilatkozó szakértő szerint egyébként egyértelmű, hogy a bankrobbantónak nem a pénzszerzés volt a célja, hanem ez egy belföldre szánt üzenet volt, akár politikai célból történt, akár banki ügyekkel kapcsolható össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik