Közélet

Védett tanú a bankrobbantót látó férfi

beke-teri-bankrobbantas(960x640)(2).jpg (béke téri bankrobbantás)
beke-teri-bankrobbantas(960x640)(2).jpg (béke téri bankrobbantás)

Ő a biztonsági kamera felvételein látszó másik alak. Beazonosították és megtalálták. Most őrzik és védik.

Egy szemtanúja volt a múlt hét hétfői bankrobbantásnak – írja a hvg.hu a rendőrség lapjára, a csütörtökön megjelenő Zsaru magazinra hivatkozva. A Blikk szombaton írt arról, hogy az ipari kamerák felvétele szerint ketten is láthatták a bombát elhelyező motorost. Az ORFK közölte, hogy azonosították a mögötte látható alakot. A 64 éves férfit a nap 24 órájában őrzik, és bekerült a tanúvédelmi programba.

Hat verziót vizsgál a rendőrség a január 13-án történt Lehel úti bankrobbantással kapcsolatban, ezek egyik a pénzszerzés – mondta el a lapnak az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. Hozzátéve, hogy a bűncselekmény nem emberi élet kioltására és/vagy személyi sérülés okozására irányult. Az eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt.

Egy, a hvg.hu-nak nyilatkozó volt rablási nyomozó szerint életszerűtlen, hogy a robbantó az ATM-ben lévő készpénzt akarta volna megszerezni. Ugyanis számolnia kellett azzal, hogy egy ilyen erejű detonációnál a pénz megsemmisül vagy kékre színezi a bankautomatában elhelyezett festékpatron – indokolt a szakértő.

A vasárnapi ürömi akció kapcsán egy volt rendőr úgy véli, hogy az, hogy ilyen létszámmal vonultak ki Ürömre, mégsem jártak eredménnyel, azt bizonyíthatja, hogy még semmi konkrét nyomuk nincs a rendőröknek, ezért minden bejelentésre ráugranak. Elárulta azt is, hogy nagyon magasnak tartja a tízmillió forintos nyomravezetői díjat, például emberölési kísérlet vagy gyilkosság esetében sem szoktak ekkorát kitűzni.

A házakat rengető detonáció múlt hétfőn, 4 óra körül történt a Lehel úton. A CIB bank oldalfala gyakorlatilag eltűnt, és kár érte a mellette lévő Budapest Bank épületét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik