Közélet

Örökre rács mögött a 106 késszúrással gyilkoló állatorvos

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy felesége elhagyta és új párra talált. A nő korábbi hírek szerint kisbabát várt.

Életfogytig tartó fegyházböntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 106 késszúrással megölte feleségét és összeszurkálta a nő párját is egy pécsi lépcsőházban, tavaly májusban. A férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak miatt mondták ki bűnösnek.  A nem jogerős ítélet szerint a vádlott legkorábban 40 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, súlyosító körülményként a halmazati bűncselekményt, továbbá, hogy volt hozzátartozó sérelmére követte el a gyilkosságot, illetve, hogy a nyomozás alatt nem tártak fel sértetti ráhatást, provokációt a tettre. Mindezt megalapozta, hogy a férfi már törvényesen elvált a meggyilkolt nőtől.

Lesben állt a lépcsőházban

Ahogy arról a Hír24 már beszámolt, gyilkos és áldozata 2007-ben házasodtak össze, ám kapcsolatuk idővel megromlott, végül tavaly elváltak. Az asszony új társra talált, akivel közösen béreltek lakást a Kertvárosban. Miután a volt férj megtudta, hol lakik a pár, figyelni kezdte őket.

Az elhagyott állatorvos tavaly, május 23-án reggel eldöntötte, leszámol volt feleségével. Magához vett egy 15 centiméter pengehosszúságú rugós kést, egy tőrt, illetve egy gázspray-t, reggel 7 óra körül már a lépcsőházban várt rájuk. Először a férfit próbálta megölni, többször megszúrta. Áldozata a földre rogyott, a támadó ezután volt feleségét vette célba, rajta is sikerült több sebet ejtenie. A megkéselt férfi próbált segíteni élettársán, ám az őrjöngő ekkor ismét többször megszúrta. Miután őt sikerült legyűrnie, megint a nő felé fordult.

Az asszony nem élte túl a támadást. A korábbi hírek még 93 késszúrásról szóltak, az ügyészség tájékoztatásából azonban decemberben kiderült, összesen 106 alkalommal szúrta meg áldozatát. A 45 éves asszonynak esélye sem volt, az egész testét sérülések borították. A nő állapotos volt, korábbi sajtóértesülések szerint a nyolcadik hétben járt. A férfi túlélte a támadást, a vádlott őt kilencszer találta el, megszúrta a fejét, a nyakát és a mellkasát is. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

A késelőt a rendőrség a lakásán fogta el, a férfi gázpisztollyal támadt az egyenruhásokra, többször rájuk lőtt, csak épp a riasztófegyver nem sült el.

Megrendelte a temetését

Múlt héten még javában zajlott a per a Pécsi Törvényszéken. Egy tanú akkor azt mondta, a férfi állítólag azzal fenyegetőzött, hogy “lenyúzza a bőrt” a feleségéről. Bár többen aggódtak az állatorvosért és próbáltak segíteni rajta, azt nem hitték, hogy valóban képes lenne bántani feleségét. Kiderült, a gyilkos mindent elrendezett, megrendelte saját temetését és sírhelyet vásárolt magának.

Mindenki fellebbezett

Az ügyész azért nyújtott be fellebbezést, hogy a férfi tényleges élefogytiglant kapjon, míg a vádlott és védője enyhítésért száll harcba másodfokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik