Közélet

Százhat késszúrással ölte meg a kismamát a pécsi állatorvos

bilincs (bilincs, )
bilincs (bilincs, )

A férfi felesége párját is megkéselte, őt kilencszer sikerült eltalálnia. A gyilkos hamarosan bíróság elé áll.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki idén májusban, Pécsett megölte volt feleségét, a nő élettársát pedig megsebesítette. A támadónak előre kitervelten különös kegyetlenséggel több ember sérelmére elkövetett emberölés és emberölés kísérlete miatt kell hamarosan bíróság elé állnia – tájékoztatott hétfőn a Baranya Megyei Főügyészség.

Alaposan felkészült a gyilkosságra

A vádirat szerint a férfi – aki egyébként állatorvosként dolgozott – 2007-ben házasodott össze későbbi áldozatával, ám kapcsolatuk idővel megromlott, végül tavaly elváltak. Az asszony új társra talált, akivel közösen béreltek lakást a Kertvárosban. Miután a volt férj megtudta, hol lakik a pár, figyelni kezdte őket.

Idén, május 23-án reggel eldöntötte, leszámol volt feleségével. Felfegyverkezett: egy 15 centiméter pengehosszúságú rugós kést, egy tőrt, illetve egy gázspray-t vett magához, majd elindult a nő otthonához. Reggel 7 óra körül a lépcsőház ötödik emeletére ment, ott várta, hogy a pár kilépjen az ajtón.

Terhes volt

A volt férj először a férfit próbálta megölni, többször megszúrta. Áldozata a földre rogyott, a támadó ezután volt feleségét vette célba, rajta is sikerült több sebet ejtenie. A megkéselt férfi próbált segíteni élettársán, ám az őrjöngő ekkor ismét többször megszúrta. Miután őt sikerült legyűrnie, megint a nő felé fordult.

Az asszony nem élte túl a támadást. A korábbi hírek még 93 késszúrásról szóltak, az ügyészség tájékoztatásából azonban most kiderült, összesen 106 alkalommal szúrta meg áldozatát. A 45 éves asszonynak esélye sem volt, az egész testét sérülések borították. A nő állapotos volt, korábbi sajtóértesülések szerint a nyolcadik hétben járt.

A férfi túlélte a támadást, a vádlott őt kilencszer találta el, megszúrta a fejét, a nyakát és a mellkasát is. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

Rátámadt a rendőrökre is

A késelőt a rendőrség a lakásán fogta el, a férfi gázpisztollyal támadt az egyenruhásokra, többször rájuk lőtt, csak épp a riasztó-fegyver nem sült el.

Tényleges életfogytiglan

A Baranya Megyei Főügyészség a vádlottal szemben tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, vagyis azért harcolnak majd a bíróságon, hogy a férfit évtizedek múlva se kerülhessen ki a rácsok mögül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik