Közélet

Halálos gázolással gyanúsítják a Jobbik képviselőjét

Ferenczi Gábort halált okozó közlekedési baleset ügyében gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség.

A Jobbik országgyűlési képviselője tavaly májusban gázolt halálra egy 92 éves asszonyt Ajkán. Ferenczi azt mondta: szabályosan közlekedett, állítólag a napfény vakította el, ezért nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt.

A Blikknek a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, Ferenczi Gábort halálos közúti baleset gondatlan okozásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítás ellen panasszal élt, melyet a Legfőbb Ügyészség elutasított.


Fotó: MTI / Földi Imre

A Jobbik korábban tudatta, hogy Ferenczi „természetesen áll a további vizsgálatok, eljárások elé.” A közlemény szerint a politikus nem fogyasztott alkoholt a baleset előtt. Ferenczi mentelmi jogát az országgyűlés októberben felfüggesztette, így felelnie kell a történtekért. Az ügyben még tart a nyomozás, a nyomozási határidő március 30., amely szükség esetén meghosszabbítható.

Mint korábban megírtuk, Ferenczi Gábor a Veszprémi Naplónak a baleset után azt nyilatkozta, hogy “Nagyon mélyen sajnálom a történteket, az elhunyt családtagjainak részvétemet fejeztem ki, a tragikus esemény rendkívül megviselt.” Hozzátette, segített a hölgyet betenni a mentőbe, de olyan fejsérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett már megmenteni.

A baleset előtt egy évvel írásbeli kérdést nyújtott be Ferenczi egy 2009-es baleset kapcsán arról, hogy „Tervezi-e a kormány szigorítani a figyelmetlenségből, gondatlanságból elkövetett közúti baleset okozásának büntetési tételeit?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik