Közélet

Egy mumifikálódott holttest is szavazott 2010-ben

Két évvel feltételezett halála után adott le szavazatot a kormányzóválasztáson egy michigani nő, akinek mumifikálódott holttestét garázsában találták meg.

Hat éven át senkinek – a családjának, és a szomszédoknak sem – tűnt fel, hogy 2008 után nyoma veszett Pia Farrenkopfnak, aki 1999 óta élt a michigani Pontiac városában – jelentette a helyi sajtó. A nő házánál nem gyűltek a levelek, mert korábban kérte a postást, hogy ne vigyen ki hozzá senki, mert sokat utazik, és levelezését a neten keresztül intézi – közölte a Detroit Free Press. Számláit automatikusan fizette a bankja. A gaz sem verte fel a házat, mert a gyepet rendszeresen nyírta egy szomszéd. Távol élő családjával nem tartott szoros kapcsolatot, szomszédjai pedig azt hitték, hogy Németországba utazott.

Hat éven át senki sem kereste. Végül hitelező bankjának volt köszönhető, hogy rábukkantak a garázsban lévő, mumifikálódott női holttestre, amely a hatóságok szerint szinte biztosan Farrenkopfé. Miután a nő számláján elfogyott a pénz, és már nem fizette a hiteltörlesztést, a bank lefoglalta a házát, és árverésre akarta bocsájtani. De előtte még egy karbantartót küldtek ki a házhoz, a tetőn lévő lyuk kijavítására. Végül ő volt az, aki előző hét szerdán megtalálta a mumifikálódott holttestet a garázsban, amely a penésszel teli ház mellett áll – írta a Michigan Live.

Az eset egyelőre csak rejtélyekkel szolgál. Még az sem teljesen biztos, hogy a háztulaj Farrenkopf felismerhetetlenné vált holttestét találták meg, bár a hatóságok ebben szinte teljesen biztosak. A fogak alapján még nem tudták azonosítani, mert még nem találtak fogászati felvételeket, és bár a nővére adott DNS-mintát, a vizsgálatok hónapokig is letarthatnak. Azt sem tudni, mi okozta halálát. Búcsúlevelet nem találtak, sem pedig látható sérülést a holttesten, az autóban lévő slusszkulcs pedig nem volt elfordítva. Szövetmintát pedig nem tudnak venni a testről.

A rejtélyes eset aztán hétfőn még rejtélyesebbé vált, miután kiderült, a választási adatok azt mutatják, hogy Farrenkopf szavazott a 2010-es michigani kormányzóválasztáson, két évvel feltételezett halála után – írta a Detroit Free Press. A nő az adatok szerint 2006-ban lett regisztrált választó, de 2010-ig egy szavazáson sem vett részt. A helyi jegyző szerint nagyon valószínű, hogy nem a nő adott le szavazatot, hanem valamilyen adminisztrációs hiba történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik