Közélet

10 évig élt halott anyjával, majd ő is elhunyt

anya (anya)
anya (anya)

Egy évtizede élt anyja mumifikálódott teste mellett egy argentin férfi, akinek holttestét a lakásba betörő rendőrök találták meg.

A rendőrség egy Buenos Aires egyik elővárosában lévő lakásba nyomult be, miután a szomszédok panaszt tettek a kellemetlen szag miatt.

Az 58 éves férfi valószínűleg már egy hónapja halott volt. Teste közelében, a konyhaasztal melletti széken megtalálták anyja mumifikálódott testét is.

A nő az első információk szerint tíz éve hunyt el. Amikor a szomszédok érdeklődtek utána, a férfi mindig elmondta, hogy jól érzi magát az anyja – fejtette ki a hatóságok szóvivője a DyN hírügynökségnek.

A Pán Péter szindróma

A szüleitől leválni képtelen gyerek, akár a cikkben szereplő férfi, Pán Péter szindrómától szenved. Általában férfiakat sújt, de vannak női betegek is. Persze nem minden olyan ember Pán Péter szindrómás, aki szoros kapcsolatban van a szüleivel. Az igazi betegek képtelenek továbblépni, önállóan élni szüleik nélkül.

Ez lehet azért, mert a szülő túlfélti gyerekét, vagy túl nagy elvárásai vannak a gyerek felé. Ilyenkor előfordulhat, hogy a gyerek folyton a szülő kívánságát lesi, az ő utasításait várja. Minderre persze sokszor a városi környezet is rátesz egy lapáttal, hisz itt lehet a legtovább megmaradni a szülők nyakán, itt nem kell önállósodni, ha nem muszáj. A szülőnek hagynia kell élni a gyerekét, hogy megálljon a lábán, hogy leküzdjön egyedül pár akadályt.

Pár jel, ami arra utal, valaki Pán Péter szindrómás:
-Úgy gondolja, ő a világ középpontja
-Túl laza -Nem tud máshoz kötődni
-Imádja a valóságshow-kat (most kezdődik a VV6, lehet tesztelni!)
-A barátjai is gyermeklelkűek
-Nem tud kompromisszumot kötni
-A belvárosban él egy padláson
-Azt hiszi, halhatatlan

A filmtörténelem leghíresebb Pán Péter szindrómás alakja természetesen Norman Bates, a Psycho karaktere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik