Közélet
anya (anya)

10 évig élt halott anyjával, majd ő is elhunyt

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2014. 01. 10. 15:56

Egy évtizede élt anyja mumifikálódott teste mellett egy argentin férfi, akinek holttestét a lakásba betörő rendőrök találták meg.

Korábban a témában:

A rendőrség egy Buenos Aires egyik elővárosában lévő lakásba nyomult be, miután a szomszédok panaszt tettek a kellemetlen szag miatt.

Az 58 éves férfi valószínűleg már egy hónapja halott volt. Teste közelében, a konyhaasztal melletti széken megtalálták anyja mumifikálódott testét is.

A nő az első információk szerint tíz éve hunyt el. Amikor a szomszédok érdeklődtek utána, a férfi mindig elmondta, hogy jól érzi magát az anyja – fejtette ki a hatóságok szóvivője a DyN hírügynökségnek.

A Pán Péter szindróma

A szüleitől leválni képtelen gyerek, akár a cikkben szereplő férfi, Pán Péter szindrómától szenved. Általában férfiakat sújt, de vannak női betegek is. Persze nem minden olyan ember Pán Péter szindrómás, aki szoros kapcsolatban van a szüleivel. Az igazi betegek képtelenek továbblépni, önállóan élni szüleik nélkül.

Ez lehet azért, mert a szülő túlfélti gyerekét, vagy túl nagy elvárásai vannak a gyerek felé. Ilyenkor előfordulhat, hogy a gyerek folyton a szülő kívánságát lesi, az ő utasításait várja. Minderre persze sokszor a városi környezet is rátesz egy lapáttal, hisz itt lehet a legtovább megmaradni a szülők nyakán, itt nem kell önállósodni, ha nem muszáj. A szülőnek hagynia kell élni a gyerekét, hogy megálljon a lábán, hogy leküzdjön egyedül pár akadályt.

Pár jel, ami arra utal, valaki Pán Péter szindrómás:
-Úgy gondolja, ő a világ középpontja
-Túl laza -Nem tud máshoz kötődni
-Imádja a valóságshow-kat (most kezdődik a VV6, lehet tesztelni!)
-A barátjai is gyermeklelkűek
-Nem tud kompromisszumot kötni
-A belvárosban él egy padláson
-Azt hiszi, halhatatlan

A filmtörténelem leghíresebb Pán Péter szindrómás alakja természetesen Norman Bates, a Psycho karaktere.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.