Közélet

Szerencsétlenkednek Ruttner jeladójával

Csak az erkélyről foghatóak annak az elektronikus lábbilincsnek a jelei, amit a sztárügyvéd visel házi őrizete alatt – írja a Blikk.

Ruttner György egyelőre budapesti irodájának foglya: a jogász ide van bejelentve, ezért itt kellett őrizetbe helyezni. Péntek délutántól viseli jobb bokáján a nyomkövetőt, ami azonban nem működik teljesen üzemszerűen – derül ki a Blikkből.

Telefonálni kell, ha lemerül

Többen látták, amint a jogásszal rendőri kísérettel próbálgatják az Andrássy úton, hogy a szerkezet adja-e a GPS-jeleket. Csakhogy az ügyvéd irodája egy bérház V. emeletén található, és a lakás sajátossága folytán odabentről már nem lehet fogni a lábbilincs adását. Így Ruttnernek naponta többször ki kell mennie az erkélyre, csupán itt van a nyomkövetőnek GPS-kapcsolata.

Ruttnernek napi három órát kell a konnektor mellett ülnie, ennyi ideig kell tölteni a szerkezetet. Ha nem sikerül feltölteni, gazdájának azonnal tárcsáznia kell egy rendőrségi telefonszámot, hogy jelezze, nem szökött meg.

Felesége látja el

Az ügyvéd irodája egy egész emeletet elfoglal és külön lakrész is tartozik hozzá. A Blikk szerint a családja amennyi időt tud, vele tölt. Felesége látja el, és mellette van, amennyit csak lehet.

A Budapesti Nyomozó Főügyészség még március 6-án hallgatta ki gyanúsítottként az ügyvédet, majd őrizetbe is vette. Különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt vették őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik