Közélet

Börtönben ül Ruttner vádlója

Ruttner-Gyorgy(960x640).jpg (ruttner györgy, )
Ruttner-Gyorgy(960x640).jpg (ruttner györgy, )

Bár korábban „becsületes építési vállalkozónak" mondta magát, kiderült, hogy korábban felfüggesztett büntetést kapott, jelenleg pedig a Venyige utcai börtön vendége – írja a Blikk.

A sztárok – Stohl András, Damu Roland, Oláh Ibolya, Kovács Lázár – ügyvédjét év elején jelentette fel K. János és K. László. A testvérek azt állítják, 30-30 millió forintot tettek letétbe ingatlan vásárlás miatt Ruttner széfjébe, amelynek aztán nyoma veszett.

Ruttner György ellen a napokban vádat is emeltek az ügyben. K. János akkor jelentkezett a Blikknél, amikor a jogász azt állította: nem letét volt a pénz, hanem uzsorakölcsön, amit egy éven át folyósítottak neki, míg végül visszafizethetetlenül magasra duzzadt az összeg.

A férfi akkor „becsületes építési vállalkozónak” mondta magát, aki sohasem lépne a bűn útjára. A testvérek ismeretségi köréből származó Blikk-forrás szerint azonban az építési vállalkozó éppen a Venyige utcai börtön vendége előzetes letartóztatottként, mert idős embereket rabolt ki társával.

K. János és társa ellen jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya nyomoz. Fennáll az alapos gyanú mellett a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, az eljárás lefolytatásának sikere érdekében tartóztatták le őket – erősítette meg információt a Fővárosi Törvényszék sajtó osztálya.

K. János nem ma kezdte a szakmát, a Blikk szerint 13 éve autóeladásnál magánokirat-hamisítással nyitott, majd két év múlva már ószeresként idős emberektől lopott pénzt és ékszert, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ezután megszaporodott a bűnlajstrom: rendőrverés következett, ezért 1 év 10 hónapos börtönbüntetést szabtak ki rá hivatalos személy elleni erőszak miatt, három évre felfüggesztve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik