Közélet

Ismét feljelentették a sztárügyvédet

ruttner györgy és damu roland (ruttner györgy)
ruttner györgy és damu roland (ruttner györgy)

Ügyvédi visszaélés és sikkasztás miatt nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A rendőrséghez fordult Ruttner György egyik ügyfele, az ügyészség a feljelentés alapján ügyvédi visszaélés és sikkasztás miatt indított újabb nyomozást – erősítette meg a Bors információit Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az eljárást január 17-én indították, gyanúsítottja még nincs az ügynek.

Az ügyészség azt egyelőre nem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a lapnak, hogy az új ügy sértett ugyanúgy a letéti pénzét nem kapta vissza, éppen, mint a tavalyi ügy érintettjei. A Bors úgy tudja, ezúttal 40 millió forintról van szó, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva ezt sem kívánták kommentálni.

Ahogy arról beszámoltunk, a sztárügyvéd ellen december elején emeltek vádat. Ruttner  – aki mások mellett Stohl Andrást és Damu Rolandot is védte – tavaly tavasszal hallgatták ki gyanúsítottként, miután ingatlanvásárlás miatt pénzt kapott két ügyfelétől, de nem adta nekik vissza a letétbe tett összeget, miután az üzlet meghiúsult. Összesen 60 milliót vágott zsebre az ügyészség szerint, a két ember 30-30 milliót hagyott nála több részletben. Az ügyvéd évek óta ismerte a két érintettet, ő ajánlotta fel nekik tavaly tavasszal, hogy segít olcsón ingatlant szerezni.

Az ügyészség szerint miután az ügyfelek feljelentést tettek, egyikükkel az ügyvéd többször is beszélt telefonon és arra kérte, hogy vonja vissza a feljelentését, melyet sikkasztás miatt tett, illetve arra is próbálta rávenni, hogy a már megindult büntetőügyben tanúvallomásában ne mondjon igazat. A sztárügyvédnek jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés és büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás és más bűncselekmények miatt kell bíróság elé állnia. Ha bűnösnek találják, akár öt évet is kaphat.

A legrosszabb ügyvéd a világon?

A texasi Martin Zimmerman pályázhat erre a címre könnyedén: ügyfele panasza alapján egyfelől átaludta a tárgyalás jó részét, másfelől nem emlékezett ügyfele nevére, és nem mellékesen nem ajánlott fel vádalkut, amivel 20 év börtönnel kevesebbet kellett volna ülni ügyfelének. Az ittas vezetésért és a rendőrség megsértéséért zajló perben az ügyvéd nem hallgatott meg tanúkat. Ügyfele végül 88 év börtönt kapott…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik