Közélet

Megvan a tettes: galamb gyújtotta fel a házat

A londoni tűzoltók nem hittek a szemüknek.

Mikor felértünk a tetőtérbe, némileg megdöbbentünk, mert a tűznek nem volt nyilvánvaló gyújtóforrása” – nyilatkozta a BBC-nek Matt Cullen, a londoni tűzoltó brigád nyomozója. “A tettesre utaló bizonyíték végül egy félig elégett fészek volt.

A lánglovagok szerint az a legvalószínűbb, hogy a ház legfelső szintjén otthonra lelt galamb véletlenül egy égő csikket hozott haza, amit beledobott a száraz ágakból épült fészkébe. Ezt a feltételezést az is alátámasztja, hogy több lakó korábban látta is a “tettest”, amint a háztető egyik be nem foltozott lyukán keresztül tér haza.

Bár a lángoló tetőszerkezet miatt elkerülhetetlen volt az evakuáció, a szerda esti esetben szerencsére nem sérült meg senki.

A galambok és madártársaik egyébként nem őrültek meg, teljesen logikus oka van annak, hogy cigarettacsikkekkel próbálnak építkezni. Kattints ide a részletekért.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.