Közélet

Mi legyen a füvező harmadikosokkal?

Három kaliforniai kisdiák az iskolai vécében gyújtott rá.

Február 27-én két nyolcéves és egy kilencéves San Francisco-i diák az általános iskolájuk egyik fiúvécéjében tépett. Az sem zavarta őket, hogy egy iskolatársuk is látta az általuk bizonyára vagánynak tartott drogfogyasztást – arra azonban valószínűleg nem számítottak, hogy a szemtanú beárulja őket, a tanerő pedig azonnal a rendőrséghez fordul.

Egyszerűen nem jutok szóhoz. Hogy harmadikban már saját pipájuk legyen?” – hitetlenkedett egy szülő. “Szerintem ki kéne őket rúgni, de annak is utána kéne menni, hogy honnan szerezték a drogot.

Az elkövetők kora miatt a helyzet valóban zavarbaejtő, a hatóságok egyelőre próbálják az ügy minden részletét felderíteni.

Egyébként nem ez az első eset, hogy nyolcéveseket füvezésen kapnak: bő három éve Új-Mexikóban bukott le két harmadikos. Mikor a rendőr egyiküknél rákérdezett, hogy mégis hányszor szívott már füves cigit, a gyerek azt válaszolta, hogy “csomószor tolta már keményen”.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.