Közélet

Szemetesben talált ital ölt meg egy férfit

Az utcán talált üveg viszkitől még hét ember szenvedett el mérgezést.

A mérgezéses esetek még előző hét pénteken hajnalban történtek a Spanyolország déli részén található Almería városában, de a helyi hatóságok a hétfőn megjelent hírek szerint még nem tudják, hogy pontosan milyen szer okozta a rosszulléteket, és egy 31 éves férfi halálát. Az biztos, hogy a nyolc ember nem alkoholmérgezés miatt került kórházba. Az orvosok ezt azonnal kizárták, látva a súlyos mérgezéses tüneteket – jelentette a helyi sajtó.

A mérgezést okozó italt a The Local spanyol kiadása szerint egy szemetesben találta meg egy csoport fiatalember, akik egy fesztiválra érkezetek az andalúziai városba. A meglepetésüvegből egy kisebb bulit tartottak, de nem sokkal a viszkisüvegben lévő ital elfogyasztása után annyira rosszul lettek, hogy gyorsan a mentők segítségét kérték.

Az utcán fekvő fiatalokat kórházba szállították, majd a környéket átnéző rendőrök két másik férfit is találtak egy közeli utcán fekve. A beszámolók szerint eszméletlenek voltak, és habzott a szájuk. Mentő hívtak hozzájuk is, de egyikük, egy 31 éves marokkói férfi életét már nem tudták megmenteni.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy milyen anyag okozta a mérgezéseket. Az üveg italt megtalálták, és laboratóriumi vizsgálatoknak vetik alá, hogy megtalálják a gyilkos szert. A helyi rendőrség először azt közölte, hogy rovarirtóra gyanakodnak, de ezt azóta hivatalosan még nem erősítették meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik