Élet-Stílus

Sorra szedi az áldozatait a netes ivóverseny

A legújabb internetes őrület tényleg őrült dolog. Rengeteget kell benne inni, aztán valami eszement dolgot művelni, mindezt lefilmezni, majd versenyre hívni a haverokat.

A neknominate-nek hívott legújabb netes hóbort Ausztráliából indult, írtunk már róla. Ott még egy sokkal enyhébb verzióban futott. Valaki megivott néhány sört, aztán kijelölt a haverjai közül néhányat, hogy ők is tegyék meg mindezt huszonnégy órán belül. Majd ők is kiválasztottak néhány havert, és így tovább, egészen addig, amíg meg nem érkezett a csíny Európába, már halálos áldozata is van.

Európában eldurvult a buli

Inni a legtöbb ember szokott, a közösségi médiumokat is sokan használják, eddig is voltak ivós képek és videók, de nem ilyenek. A Mirror most arról ír, hogy Nagy-Britanniában és Írországban az elmúlt hónapban már öt ember meghalt a neknominate miatt, legutóbb egy 20 éves rögbi játékos. A rendőrség nem erősítette meg még a Mirror állítását, miszerint tényleg emiatt halt meg a fiú, de az biztos, hogy a fiatal fiú két perc alatt megivott két korsó rövidet (történetesen gint), amibe előtte rengeteg tea filtert is áztatott.

Inni, videózni, őrültként viselkedni

Az ivást a fiatalok különféle, már önmagában életveszélyes dolgokkal kombinálják, van, aki egy egész üveg vodka ledöntése után biciklire pattan és betámadja a rámpákat, más a sörözés után egy hídról veti magát a folyóba, de számtalan versenyző harap chilibe az ivás után például.

Az egyik legelvetemültebb versenyző pedig egy vadászpuska csövéből issza a sört, majd a mutatvány végén diszkréten meghajol.

Egy facebookos őrült százat csinál

Amióta az emberiség képes videókat és képeket megosztani az ismerőseivel a legegyszerűbb módokon, időről időre újabb őrületek kapnak szárnyra, terjednek el, majd hullanak vissza a jól megérdemelt feledés homályába.

Amerikában nemrég az volt a menő, ha valaki a haverjaival leütött egy gyanútlan járókelőt az utcán.

De volt már divat az úszómedencébe ugráskor, a levegőben készült portré is.

Hogy a macskadobálás (szerencsére csak virtuális) szokását már ne is említsük.

Magyarországon – nagyobb facebookos nyilvánosság nélkül – egyelőre az áfacsalás jött divatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik