Közélet

Rendőrök öltek meg egy apát a családi délutánon

Paprikaspray-vel fújták tele az arcát, majd öten leteperték, nem kelt fel többé.

Öt rendőr fújta le paprikaspray-vel, majd teperte a földre Luis Rodriguezt a családja szeme láttára. A férfi belehalt a brutális letartóztatásba. A rendőrség szerint a férfi ellenségesen lépett fel velük szemben, ezért alkalmaztak erőszakot – írja a CNN.

Családi délutánt tervezett Luis Rodriguez a feleségével és 19 éves lányával február 15.-én Oklahomában. Moziba indultak, de a parkolóban a lány meggondolta magát, veszekedni kezdett az anyjával. A vita annyira elmérgesedett köztük, hogy a nő pofonvágta a lányát, majd elindult az autóért, hogy inkább hazamenjen. A férfi utánament, hogy megnyugtassa. Ekkor érkeztek a helyszínre a rendőrök. Azt mondják, egy járókelő értesítette őket, hogy családon belüli erőszak történik.

Az egyenruhások szó nélkül a férfira támadtak és leteperték. Azt mondják azért, mert ellenségesen lépett fel velük szemben. Luis felesége Nair annyira brutálisnak érezte a rendőrök fellépését, hogy a telefonjával venni kezdte a jelentet és kétségbe esetten kérte a rendőröket, hogy hagyják békén a férfit:

„Luis, Luis! Kérem, valaki mondja, hogy életben van! Nem mozdul! Megölik!”

A férfi valóban nem kelt fel többé, a halála pontos okát egyelőre nem tudni. A rendőrség nyomozást indított: várják a boncolás eredményét, illetve a közeli biztonsági kamerák felvételeit. Amíg a vizsgálat le nem zárul, nem árulnak el további részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik