Közélet

Gyújtogató vadászhat a XII. kerületi hajléktalanokra

A tűzoltókat néhány napon belül harmadszor riasztották ugyanarra a helyszínre. A hajléktalanok lakta épületnek először a teteje kapott lángra, kétszer pedig az oldalában ütött ki tűz.

Felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja a XII. kerületi, Konkoly-Thege Miklós úti tűzesetek kapcsán – mondta el kérdésünkre a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Márk Máté ugyanakkor hozzáfűzte, a tűzvizsgálat még tart az ügyben.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy néhány napon belül másodszor riasztottak tűzoltókat a XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós úton álló épülethez, ám azóta kiderült, volt egy harmadik tűzeset is még a hónap közepén.

Tűzoltó dolgozik a helyszínen kedd este (Fotó: MTI)

Kisdi Márk Máté elmondta, február 18-án is kigyulladt az épület, akkor a tető kapott lángra, de a tüzet még a tűzoltók kiérkezés előtt megfékezték. Senkinek sem esett baja.

Másodszor múlt pénteken csaptak fel a lángok, akkor ketten kerültek kórházba, egyikük menekülés közben szenvedett balesetet, társa pedig füstmérgezést kapott. A tüzet a tűzoltók fékezték meg, ahogy múlt este is. Ezúttal azonban nem sérült meg senki, a lakók időben kimenekültek.

Utóbbi két alkalommal a tűz kívülről indult, a ház oldalától. A lángoknak mindhárom alkalommal néhány négyzetméteres területet sikerült beborítaniuk.

Egy másik, nem mindennapi tűzeset is történt a napokban Hegyvidéken. A kerület alpolgármestere keddi blogbejegyzésében azt írta, Molotov-koktélt vagy valamilyen gyújtóbombát dobhattak az Erzsébet-kilátó ajtajához. „A térfigyelő kamerák tanúsága szerint az akció annyira jól sikerült, hogy az egyik elkövető saját magát is felgyújtotta. A mellékelt felvételen látszik, hogy a műemléki védelem alatt álló épület ajtaja alaposan megégett” – írta Váczi János.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik