Közélet

Nem létező drogos politikus után nyomoznak?

Keleti Györgyi azt állítja, nem valós személy a könyvében szereplő férfi, a Magyar Nemzet úgy tudja, továbbra is eljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyomozás indult kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének gyanúja miatt Keleti Györgyi könyve alapján. Egy ellenzéki politikusról ír, aki csalja gyönyörű feleségét, illetve szereti az italt és a kokaint.

A volt honvédelmi miniszter lánya Facebook-oldalán öntött tiszta vizet a pohárba, és jelezte, hogy „az ellenzéki politikus” egy fantom, amit korábban meg is mondott. A férfi eredetileg “nős producer” volt, később lett regénye hőse előbb politikus, majd ellenzéki is. Ezt e-mail levelezésekkel is alá tudja támasztani a hatóságoknak, ha erre igényt tartanak.

A Bors múlt pénteken azt írta, hogy lezárják a nyomozást, miután csütörtökön Keleti Györgyi bement az V. kerületi rendőrkapitányságra, hogy elmondja, kitalált személy a könyvében szereplő drogozó politikus. A rendőrök azt közölték vele, hogy hivatalos levélben küldik majd neki ki a nyomozás megszüntetéséről szóló határozatot.

A Magyar Nemzet hétfői számában viszont arról ír, hogy továbbra is kábítószer-birtoklás bűntettének gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik