Közélet

Lehet, hogy az új-zélandi kormányfő földönkívüli

Legalábbis a szigetország kormánya nem tud olyan bizonyítékot adni, ami cáfolná, hogy John Key "hüllőszerű alakváltó".

John Key, Új-Zéland kormányfője „hüllőszerű alakváltó földönkívüli, aki rabszolgaság felé hajtja az emberiséget”. Ennek a feltételezésnek a valóságtartalmára kérdezett rá a kimittud.atlatszo.hu új-zélandi megfelelőjén egy aucklandi férfi. Egészen pontosan azt kérdezte, tudnak-e olyan bizonyítékot adni, ami cáfolja ezt az elméletet. Amire a kormánynak törvényi kötelessége volt válaszolni. És meg is tették, pedig a törvény ad lehetőséget kibúvóra.

Ráadásul maga a kormányfő kabinetfőnöke szánt időt arra, hogy az égetően fontos kérdésre hivatalos kormányzati reagálást tegyen. Ami nem egy várható „ez egy nagy baromság, nem igaz, hülyeség, nevetséges feltételezés” volt. Nem. Wayne Eagleson közölte, azért nem tudnak válaszolni, mert „olyan irat, ami ezt bizonyítaná, nem létezik, vagy nem lehet megtalálni”. Azaz nem ismerte el, hogy a kormányfő alakváltó földönkívüli, de nem is tagadta, hogy az lenne.

Aztán maga Key is kénytelen volt újságírói kérdésekre válaszolva kijelentenie, hogy ő bizony nem alakváltó földönkívüli hüllő, miután a helyi sajtó beszámolt kabinetfőnöke szokatlan válaszáról. Az új-zélandi kormányfő mosolyogva közölte, hogy nem csak egy orvos, hanem még egy állatorvos is megvizsgálta, és mindketten kijelentették, hogy nem hüllő. „Nem voltam soha életemben űrhajón, nem voltam soha az űrben és a nyelven sem túlságosan hosszú” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kérdést feltevő Shane Warbrooke egyébként nem egy összeesküvés-hívő, és csak poénból tette fel a kérdést, nem számítva arra, hogy választ is fog kapni rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik