Közélet

10 kilométert furikázott szülei autójával egy tízéves

A norvég kisfiú nagyszüleihez indult másféléves húgával, és végül egy behavazott országúti árokban kötött ki.

A két kisgyerek jókedvű és sértetlen volt, amikor egy hókotró rájuk talált a csendes kis út mellett, hajnali hat óra előtt. A szülei automata autóját elkötő tízéves fiú a hókotró vezetőjének azt mondta, hogy nagyszüleihez tartottak, amikor az autó az árokba csúszott. Egy másik hókotrósnak pedig azt, hogy ő igazából nem is egy kisfiú, hanem törpe, és éppen vissza akart fordulni a jogosítványáért, amikor az autó az árokban kötött ki – írta a The Local norvég kiadása.

A fiú ezután azt kérte, húzzák ki az autót az árokból, hogy folytatni tudja útját a harminc kilométerre lakó nagyszülőkhöz, de a munkások inkább a rendőrségnek szóltak. A két gyereket végül a rendőrök vitték haza szüleikhez.

A helyi rendőrség elmondása szerint a tízéves fiú hirtelen ötlettől vezérelve kötötte le szülei autóját, amikor éjszaka húgával együtt felébredtek. A szülők egy rendőrség szóvivő elmondása szerint igencsak megrémültek, amikor otthon felébredve azt látták, hogy mindkét gyerekük és az autójuk is eltűnt.

A rendőrök a gyerek visszavitele után a szóvivő közlése szerint „elbeszélgettek” a szülőkkel, és biztosak abban, hogy ezentúl jobban oda fognak figyelni a gyerekekre, és a kocsi kulcsáit is jól el fogják zárni. A hatóságok egyébként nem indítottak eljárást senki ellen az esettel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik