Közélet

Jávorszarvasra célzott, vécéző férfit talált el egy vadász

vadászpuska (vadászpuska, fegyver, )
vadászpuska (vadászpuska, fegyver, )

A hetvenéves áldozat az erdei faháza vécéjén üldögélt, amikor haslövés érte.

A vadászbaleset egy Oslótól délre található sziget erdejében történt. A nagy kaliberű vadászpuskával jávorszarvasra vadászó férfi a rendőrség közlése szerint nem vette észre, hogy a megcélzott jávorszarvas mögött egy kis fakunyhó áll az erdőben, és a célt tévesztett lövedék telibe találta a házban lévő hetvenéves férfit – közölte a helyi sajtó.

A nagyjából száz méterről kilőtt lövedék áttörte a kunyhó falát, és hason találta az éppen a vécéjén ülő férfit, akit súlyos állapotban szállítottak mentőhelikopterrel kórházba. A rendőrség közlése szerint a vadász teljesen maga alatt van a hiba miatt. Ugyanakkor az áldozat felesége a norvég közszolgálati televízió beszámolója szerint nem neheztel rá, amiért véletlenül meglőtte férjét.

A rendőrség szerint még korai arról beszélni, hogy indítanak-e eljárást a vadász ellen. Svédországban tavaly felmentettek az emberölés vádja alól egy 32 éves nőt, aki egy lövéssel ölt meg egy jávorszarvast és egy síelőt. Akkor a golyó átment az állaton, és úgy találta mellkason ahatvan méterrel távolabb síelő férfit, aki azonnal életét vesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik