Közélet

Stadler a halálán van

A börtönbüntetését töltő egykori milliomos csontsoványra fogyott, és a börtön falain belül már nem tudják kezelni az előrehaladott hasnyálmirigy-problémáját - számol be a Bors.

Korábban a témában:

Stadler József a börtönfalakon kívül akar szembenézni végzetes betegségével – írja a Blikk. Az akasztói vállalkozó úgy érezhette, hogy 4 év 10 hónapos büntetését már nem bírja ki.

Mielőtt bevonult, minden barátjától elbúcsúzott. Nagyon beteg volt, már komoly egészségügyi gondokkal vonult be a börtönbe. Legbelül érezte, hogy nem bírja ki odabent, és többször is megemlítette, hogy már csak a temetésére jön ki – mondta a lapnak Doró Ernő, az azóta feloszlatott Stadler József Baráti Kör egykori elnöke.

stadler (stadler józsef, )
Fotó: MTI / Ujvári Sándor

Ahogy arról korábban beszámoltunk egyre súlyosabb betegségekkel küzd Stadler. Csontsovánnyá fogyott, és az elmúlt pár hónapban kétszer is kórházba kellett vinni.

“Kérelmeztem, hadd jöhessen haza, de semmi válasz nem érkezett. Annyit hallottam, hogy átszállították egy kórházba, de azóta nem tudok róla semmit. Azt mondta nekem az én kisfiam: anya, oda temessenek édesapám mellé – mesélte a Borsnak Stadler édesanyja.

A Blikk úgy tudja, hogy nemcsak anyja, hanem maga Stadler is kérte egészségi állapotára hivatkozva büntetése félbeszakítását a közelmúltban. Az erről szóló levelet elküldte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak is.

A Wall Street magyar farkasa

Furcsa, de Stadler József karrierje igazi kapitalista tündérmese – volt egy ideig. 1988-ban kezdett el vállalkozni az akasztói férfi, a rendszerváltás gyorsan változó viszonyai között ügyes húzásokkal (sok felszámolás alatt lévő cégek, vagy a munkásőrség készleteit vásárolta fel) futtatta fel az üzletet, 5000 boltot látott el a cége. Aztán fokozatosan a szállítmányozásra nyergelt át, 1993-ra már 10 ezer kamionnyi áruja hagyta el az országot, s a cég összforgalma 12-13 milliárd forint volt.

1993-ban robbant ki az Utolsó vacsora-botrány: Stadler 22 festményt, köztük ezt a Leonardo-freskót is megvásárolta, és igényelt vissza 205 milliónyi áfát (természetesen egy ilyen festményt több okból sem vásárolhatott meg). A vásárló orosz állampolgár az orosz hatóságok szerint nem létezett, a képek valódiságát igazoló orosz galéria létezett, de csak ebben a tranzakcióban végzett szakértői tevékenységet, az eladó céget pedig pár héttel a vásárlás előtt alapították – az APEH-vizsgálat után hosszú bírósági hercehurca kezdődött, végül nem Stadlert marasztalták el.

Aki addig már könyékig volt a magyar futball bugyraiban: Akasztón 3500-as stadiont épített, a Stadler FC pedig az NB I-be is eljutott. 1995-ben még 9. volt, 1998-ban viszont kiesett a csapat. Ahogy Stadler ügyei sem vettek jó irányt – adóügyek, perek, ítéletek. Az akasztói stadion pedig nincs sokkal jobb állapotban, mint szegény Stadler úr.

Címkék: stadler józsef

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények