Közélet

22 liliomtiprót csaltak lépre floridai rendőrök

Volt, aki cukorkával, s volt, aki egy happy meal-el a kezében futott a nyomozók karjaiba.

A szülők gyakran aggódnak, az interneten ismerkedő gyermekeikért, hiszen sohasem lehet tudni, hogy valójában kit takar egy fénykép, vagy egy becenév. A világhálón kiskorúakra vadászó „cukros bácsik” módszereit szerencsére ismerik a rendőrök is, és alkalmanként fel is használják ellenük. Floridában „Be mine” (Légy enyém) fedőnévvel szerveztek átfogó, hosszú távú akciót liliomtiprók ellen, melynek fináléját egy üresen álló házba szervezték, ahol 22 szexuális bűnöző futott a karjaikba – számolt be az esetről egy helyi hírcsatorna.

A módszer egyszerű volt: különböző csali-profilokat hoztak létre közösségi oldalakon. A kitalált 12 – 16 éves lányok fotóira hamarosan ráharaptak a bűnözők. A rendőrök eljátszva a naiv gyermekek szerepét egyre merészebb üzeneteket váltottak velük, amik végül elegendő bizonyítékot szolgáltattak a vádemeléshez. Aztán kislányok nevében megírták a férfiaknak, hogy este egyedül lesznek otthon, belementek, hogy azok meglátogassák őket, és annál sokkal több dologba is. Mind a 22 férfi azzal a szándékkal érkezett a házhoz, amelyikben a rendőrök várták őket, hogy szexuális kapcsolatot fognak létesíteni egy kiskorú lánnyal.

A legfiatalabb letartóztatott 20, a legidősebb 49 éves, túlnyomó többségük húszas – harmincas éveiben jár. Hárman a floridai Walt Disney World-ben dolgoztak, egyikük egy mini-golf pályán, de volt közöttük mentős, és a Nemzeti Gárda tagja is. Tízen vittek magukkal óvszert, egy férfinél gumikesztyűket találtak. Volt, aki egy happy meal menüt vitt a randira, egy másik cukorkákkal sörrel és potencianövelő gyógyszerrel szerelkezett fel, egy harmadik pedig nyakláncokkal és marihuánával.

Mindegyikük ellen vádat emeltek, ha elítélik őket, fejenként öt év börtönre számíthatnak.

A Lake Megyei Sheriff Hivatal felvételei az akcióról:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik