Közélet

A szőnyeggel takarózna az egyik izsáki rendőr

A férfi azt állítja, a kárpit dörzsölhette le az ujjáról a bőrt. Bara József kihallgatása szerinte teljesen szabályos volt.

Hétfőn folytatódott az izsáki rendőrök ügye a Kecskeméti Törvényszéken. Az ügy elsőrendű vádlottja, B. Viktor a decemberi, első tárgyaláson nem tett vallomást, viszont most felolvasták azt, amit korábban, rendőri kihallgatásakor mondott. Azt állította, ő nem bántotta az áldozatot, hanem mindent megtett azért, hogy életben maradjon.

Az ügy másodrendű vádlottja, B. Csongor viszont a Bors szerint hétfőn részletes vallomást tett. Ennek legfigyelemreméltóbb része az volt, amikor a kézfején keletkezett sérülésekről nyilatkozott. Azt mondta, a rendőri intézkedés közben vette észre, hogy megsérült a bőr három ujján. Úgy gondolja, talán „a szőnyeg dörzsölhette le”. Vallomása szerint a rendőri intézkedés teljesen szabályos volt.

Mint ismert, a két egyenruhás a vád szerint egy 47 éves, hazánkban élő, de román állampolgárságú férfit vert halálra még áprilisban. Az egyenruhások vallatás közben ölték meg a férfit, miután lopás gyanúja miatt előállították. Órákon át, brutális módszerekkel próbálták kikényszeríteni belőle vallomását. Ütötték ököllel, gumibottal, ahol csak érték. Az áldozat életveszélyes tüdőzúzódást, szegycsonttörést és sorozatos bordatörést szenvedett. A zsírszövet olyan mértékig roncsolódott, hogy zsírembólia alakult ki, amely fulladást okozott – ez vezetett a halálához. Az áldozat hozzátartozói milliós kártérítést kaptak.

A történtek után “fejek hulltak”, helyi rendőri vezetőket kültek el. Az ügyészség október elsején jelentette be, vádat emeltek. A két bántalmazó azóta is rács mögött van, ám nem csak ők állnak kedden bíróság elé, kiderült ugyanis, másoknak is részük volt a rendőri brutalitásban Izsákon. Összesen négy „majdnem áldozat” kilétére derült fény. Az ügyészség így további két rendőrt vádolt meg, ám ők szabadlábon védekezhetnek.

Korábban a Blikk arról írt, hogy a rendőrök a pszichológusokat is átverhették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik