Közélet

Izsáki vallatás: vizsgálják a rendőrök mentális tesztjeit

izsaki-rendorors(210x140)(6).jpg (izsáki rendőrörs)
izsaki-rendorors(210x140)(6).jpg (izsáki rendőrörs)

Az ügyészség megvizsgálja annak a két izsáki rendőrnek az időszaki szolgálati és pszichológiai alkalmassági tesztjeit, akik a gyanú szerint áprilisban halálra vertek egy előállított férfit - írta a Népszabadság szombaton.

A Bács-Kiskun megyei Főügyészség szóvivő ügyésze, Schmidt Gábor annyit mondott, hogy az ügyészség “minden szempontot megvizsgál”, ám részleteket nem közölt.

A Népszabadság más forrásból úgy értesült, meglehetősen alapos belső vizsgálat zajlik a rendőrök mentális tesztjeinek módjáról, valamint arról, hogy mennyire rutinszerűen zajlanak ezek Bács-Kiskun megyében, illetve a szervezet egészében.

A 47 éves Bara Józsefet április 8-án állították elő egy lopási ügy kapcsán, majd három óra múlva holtan feküdt az izsáki rendőrőrs padlóján. Az orvosi vizsgálat szerint halálát a bántalmazása során keletkezett bordatörésekből és belső sérülésekből eredő zsírembólia okozta – idézi fel a lap.

A Népszabadságnak az egyik rendőr ügyvédje elmondta: szeretne helyszíni bizonyítási kísérletet az ügyben, mert “életszerűtlen, hogy állítólag két órán keresztül vernek egy embert, miközben az őrsön ki-be járkálnak a rendőrök”. Szűcs László úgy tudja, három másik rendrő fordult meg akkor az őrsön, ezért szeretné ezt a szituációt a helyszínen tisztázni.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik