Közélet

Autójába bújt a szonda elől a balesetező rendőrtábornok

Nagy Péter valószínűleg ittasan megcsúszott a kocsijával és az árokban landolt. A kiérkező rendőrjárőrök alig bírtak vele.

Megcsúszott kocsijával, majd az árokban landolt az M0-s autóútról a 2-es főútra felhajtó Nagy Péter rendőr dandártábornok múlt hét pénteken. A Blikk úgy tudja, Nagy ittas volt, amikor elvesztette az uralmát járműve felett az ónos eső miatt jégpályává változott úton.

A lap azt írja, miután a tábornok kikötött az árokban, kék villogót tett az autója tetejére, hogy a segítségére sietők észrevegyék. A helyszínre azonban rendőrjárőrök érkeztek először, akik el akarták számoltatni a sofőrt és szondát fújattak volna vele, ám Nagy ezt megtagadta. Sőt, állítólag még a kocsijába is bezárkózott negyed órára.

A tábornokot végül vérvételre vitték, amelynek az eredménye csütörtökön lesz meg. A Blikk úgy tudja, a véralkoholszint alaposan átlépi a 0,8 ezreléket, ennyi alkohollal pedig már bűncselekménynek számít autót vezetni.

Nagy Péter az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendelkezési állományában van, ám átvezényelték a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH). A lap emlékeztet, hogy Nagy nemrég azzal került be a hírekbe, hogy több más rendőri vezetővel együtt róla is kiderült: nincs felsőfokú végzettsége, pedig a beosztása megkívánta volna.

A Pest Megyei Nyomozó Ügyészség egyelőre annyit közölt: ittas állapotban elkövetett gépjárművezetés miatt indult eljárás a nevezett személlyel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik