Közélet

Kiengedték a budai családirtót

IMEI (IMEI)
IMEI (IMEI)

A kislányával és feleségével végző férfi édesapja gyámsága alá került. 2012-ben már vizsgálták annak lehetőségét, hogy kiengedjék-e a gyilkos apát, de akkor úgy döntöttek, nem hagyhatja el az elmegyógyintézetet.

Tavaly május óta szabadlábon van a budai családirtóként elhíresült férfi – tudta meg a Bors. Az apa, aki megölte feleségét és kislányát, éveken át az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben volt. A pszichiáterek 2012-ben kezdték el vizsgálni a szabadlábra helyezés lehetőségét, de akkor rövidebb eltávozás után úgy döntöttek, még nem hagyhatja el az intézményt.

Betegsége miatt édesapja gyámsága alá helyezték, meghatározott időközönként kontrollra kell jelentkeznie. A lap úgy tudja, szabadulása óta csak ritkán mozdul ki otthonról, korábbi barátaival nem tartja a kapcsolatot. Internetes közösségi oldalára három képet tett fel magáról, ezeken jól látható, hogy az egykor magabiztos fiatalembert megviselték az IMEI-ben töltött évek, tekintete megtörtségről árulkodik – írja a lap.

Mint ismert, a sikeres marketingigazgató 2008 októberében végzett családjával. Egy konyhakéssel halálra szúrta hároméves kislányát és feleségét. A saját nyelvét egy törött üveggel próbálta kivágni. A férfit a pszichiátriai szakvélemények alapján nem lehetett börtönre ítélni. Mint kiderült: a gyilkosságot megelőző időszakban a család látnokhoz járt és a nagy sorskorrekcióban hitt. P. Károly a 2012-es világvégére készült. Naplójából kiderült: azt hitte, az a küldetése, hogy egy hatalmas űrhajót építsen, amellyel eljuthat szeretteivel a megsemmisült Földről a Szíriusz nevű bolygóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik