Közélet

Videógyűjtés: amikor a rendőrökön kifognak az ajtók

A filmekben mindig egyszerűnek tűnik egy ajtó berúgása. Csak egy erőteljes mozdulat, és rendőr már bent is van. A valóság azonban kijózanító, és igencsak vicces tud lenni.

A valóság azonban kijózanító, és igencsak vicces tud lenni. Amikor a rendőrség nagydarab feketeruhás kommandósai teljes fegyverzetben megjelennek egy lakás bezárt ajtaja előtt támadásra készülve, nem gondolnánk, hogy az ajtó komoly gondot okozhat nekik. Hiszen a filmekben mindez olyan egyszerűnek tűnik. Csak egy jól irányzott rúgás, és már lehet is fegyvert lóbálva berohanni, letartóztatni, akit kell.

A valóságban azonban egy ajtó igencsak ki tud babrálni a világ TEKeseivel, mint ahogy azt az alábbi, a LiveLeaken közzétett felvételen is látni, amelyen a török rendőrségi kommandó marcona legényei szenvednek meg egy igencsak erősre épített bejárati ajtóval, amin egészen addig nem tudnak átjutni, amíg a bent lévők önként be nem engedik őket.

Nem ez az egyetlen olyan felvétel a neten, amelyen ajtókkal szerencsétlenkedő rendőrökön lehet nevetni/szörnyülködni. Egy gyors keresés is több találatot hozott. A következő videón például a romániai rendőrség különleges alakulata küzd 13, azaz tizenhárom percen át egy társasházi lakás ajtajával, mire sikerül annyira szétverniük, hogy ki lehessen nyitni.

Ez a szintén török kommandós pedig egy irodaház üvegajtóján akart átjutni egy jól irányzott rúgással, majd foghatta a fejét szégyenében, amikor a körülötte álló rendőrkollégák bemutatták neki, hogyan működik a kilincs.

Az alábbi felvételen a kommandónak ugyan sikerült bejutnia a Costa Rica egyik nyomornegyedében lévő épület kapuján, de egyikük valószínűleg nem találta olyan kellemesnek a megoldást.

És végül, ilyen az, amikor talán egy kicsit túl jól is sikerül az ajtón berontás. Akik bemutatják: gyakorlatozó amerikai katonák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik