Közélet

Rátörte a TEK a kaput a pizsamás bácsira

tek (tek, )
tek (tek, )

Egy 72 éves bácsira törték rá az ajtót az éjszaka közepén a Terrorelhárítási Központ emberei, de nem ez volt az egyetlen akciója a TEK-nek.

Ajtóstul törtek az idős bácsira a TEK emberei

A hét elején Borsod megyében csapott le a Terrorelhárítási Központ, egy 72 éves emődi férfira törték rá az ajtót, miután az egyik szomszéd bejelentette, az idős férfi fegyvert tart otthonában. A boon.hu-nak a férfi elmondta, nem a hatalmat akarta megdönteni, csak védekezni akart a puskával. Őrizetbe vették, az ügyészség előzetes letartóztatásba szerette volna helyezni, de a nyomozati bíró végül lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte. Mint mondta, tudja, hogy súlyos börtönévekkel fenyegeti a törvény az engedély nélküli fegyvertartást.

„Amikor láttam, hogy rendőrök állnak a ház előtt, mondtam, hogy hozom a kulcsot, egyikük mégis szétrúgta a kaput” – nyilatkozta az idős bácsi, aki pizsamában ment a TEK emberei elé, majd hozzátette: „Eddig kétszer törték fel a házamat, de loptak már el tőlem a pincéből bort és pálinkát is. Volt, hogy az éppen megfialt, szoptatós anyanyulat vitt el a tolvaj a kicsinyei fölül; mind elpusztult. Nyáron csak egy szúnyogháló van az ajtón, ablakon; ha azt kivágja valaki, már benn is van. Ezért végiggondoltam, hogyan is védekezhetnék”.

A TEK-kel szemben viszont nem védekezett, miután berúgták a kaput, a sárban hasra fektették és míg megbilincselték, a hátára is térdeltek.

Drogtermesztőt is fogtak a TEK-esek

A TEK-re azért volt szükség az akció során, mert felmerült, hogy a 45 éves csengődi Ö. K. fegyvert tart magánál. Az akcióban a TEK-en kívül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársai működtek közre – számol be az esetről az Index a teol.hu nyomán.

A kiérkező botanikus szakértő a helyszínen megállapította, hogy a különböző fejlettségű növények kábítószer előállítására alkalmasak. A rendőrség a kannabisz töveken kívül egy zacskónyi növényi törmeléket is lefoglalt. Továbbá az is kiderült, hogy a férfi a termesztéshez lopta az áramot. Ö. K.-t gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett. Az ügyben kábítószer birtoklás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Bonyhádi Rendőrkapitányság. A férfit a rendőrség őrizetbe vette.

Olvasói sztorik