Közélet

Meghalt egy elkóborolt beteg a Dél-pesti kórház udvarán

Dél-Pesti kórház (dél-pesti kórház, )
Dél-Pesti kórház (dél-pesti kórház, )

Holtan találtak egy beteget a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház udvarán január 23-án, azaz múlt hét csütörtökön.

Az esetről egyik olvasónk számolt be hírportálunknak. Állítása szerint a beteg egy nappal korábban, azaz január 22-én éjjel szökött meg a pszichiátria földszinten található osztályáról és csak másnap délután leltek rá a holttestére. Hozzátette, hogy az érintettek félnek attól, hogy az ügy nyilvánosságra kerül.

A történtek kapcsán a rendőrség is intézkedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír24 kérdésére megerősítette, hogy a Rendkívüli Halálesetek Osztály közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

A Jahn Ferenc kórház kommunikációs partnere az üggyel kapcsolatos érdeklődésünkre azt írta: az elhunyt beteg 2014. január 22-én a késő esti órákban orvosai tájékoztatása, engedélye és tudta nélkül távozott az ellátását biztosító fekvőbeteg osztályról. Az eseményről a rendőrséget, valamint az érintett hozzátartozóit is haladéktalanul értesítették. A kórház munkatársai, valamint biztonsági szolgálata is a beteg keresésére indult, de az eredménytelenül zárult.

Az ügyben a Jahn Ferenc Kórház jelenleg belső vizsgálatot folytat. A halál okának kétséget kizáró megállapítása érdekében az intézmény vezetése igazságügyi orvostani boncolást kért. A hatósági vizsgálatok lezárásáig, valamint a hozzátartozók engedélyének hiányában további információval nem szolgálhatnak – írták a Hír24-nek. Az elhunyt hozzátartozóinak részvétüket fejezték ki.

A Dél-Pesti Kórház legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy egy külföldön élő magyar férfi, idős édesapja ápolása idején fényképeket készített az intézményben uralkodó, szerinte áldatlan állapotokról. Az Indexen megjelenő fotókra reagálva a kórház főigazgató-helyettese azt írta, mindent megtesznek a minél magasabb színvonalú higiénés körülmények biztosításáért, a képek pedig nem az aktív betegellátás céljait szolgáló helyiségekben és eszközökről készültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik