Közélet

Börtönbe zárják, mert tombolt az ingyenkonyhán

Az őrjöngő asszonyt egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Egy nap alatt hozott döntést az illetékes törvényszék.

A 33 éves ittas nő a Magyar Vöröskereszt balassagyarmati népkonyháján kelt ki magából a napokban. Kiabálni, szitkozódni kezdett, mert az ott dolgozók nem engedték őt telefonálni. Olyan dühös lett, hogy mindent elhajított, ami a keze ügyébe került. Berendezési tárgyakat borogatott, egymásra dobálta azokat, egy széket pedig egyenesen a tálalóhelyiség ablakába repített, az üveg darabokra tört.

A tomboló nőt a rendőrök őrizetbe vették, a Balassagyarmati Járási Ügyészség pedig villámtempóban, már másnap bíróság elé állíttatta. A büntetett előéletű őrjöngőt bűnösnek mondák ki garázdaságban, emiatt – mint többszörös visszaesőt – egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélték, valamint két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A döntést a vádlott, a védője és az ügyész is tudomásul vette, így az ítélet 23 óra alatt jogerőssé vált – tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik