Közélet

Aquaworld-tragédia: nem küldenek senkit börtönbe

Aquaworld (Aquaworld)
Aquaworld (Aquaworld)

A másodrendű vádlott esetében szigorúbban jártak el, a harmadrendű vádlott pedig új eljárásra készülhet.

Másodfokon részben súlyosította a kiszabott büntetéseket a Fővárosi Törvényszék az Aquaworld élményfürdőben történt halálos baleset ügyében, ugyanakkor a pénteken kiszabott jogerős ítélet szerint nem kell senkinek börtönbe vonulnia.

A törvényszék az elsőrendű vádlott büntetését helybenhagyta, a másodrendűét azonban közérdekű munkáról másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre súlyosította, a harmadrendű vádlott esetében pedig hatályon kívül helyezte a kerületi bíróság felmentő ítéletét. Ő új elsőfokú tárgyalásra készülhet.

Mint ismert,  a budapesti Aquaworldben 2009 nyarán halt szörnyet egy 9 éves kisfiú, miután egy rosszul rögzített aknafedél miatt bezuhant az aknába, a nagy nyomású víz elsodorta, a hullámkeltésre szolgáló szivattyú beszívta és a turbinalapátok pedig megölték.

Négy évvel a tragédia után született meg az elsőfokú ítélet, amely szerint foglalkozás körében halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja miatt az élményfürdő vízgépészét egy év, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, a vezető uszodamestert pedig 35 nap közérdekű munkára ítélte, ugyanakkor a műszaki igazgatót bizonyítottság hiányában felmentette.

polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik