Közélet

Bíróságon a szigetszentmiklósi horrorszülők

Pedofilia-gyermekbantalmazas(3)(960x640).jpg (pedofilia, gyermekbántalmazás, )
Pedofilia-gyermekbantalmazas(3)(960x640).jpg (pedofilia, gyermekbántalmazás, )

Kora tavasszal várható ítélet a gyermekeiket megerőszakoló és borzalmas körülmények között tartó pár ügyében.

Megkezdődött a szigetszentmiklósi „horrorszülők” pere csütörtökön. Az ügyet a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalja első fokon. Az újságírókat nem engedték be a tárgyalóterembe, így további részletekre egyelőre nem derült fény. Úgy tudni, várhatóan kora tavasszal hirdethetnek ítéletet. A gyermekeiket állatsorban tartó vádlottaknak – egyebek mellett – nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt kell felelniük.

A vádirat lényege szerint a házaspár Szigetszentmiklóson nevelte közös gyermekeit, de nem gondoskodtak róluk: nem adtak nekik rendszeresen enni, nem öltöztették őket, a kicsik óvodába egyáltalán nem, iskolába pedig rendszertelenül jártak. Ezenfelül kiderült, hogy a gyerekeket kicsi koruktól – egészen első emlékeiktől kezdve – napi rendszerességgel szexuálisan bántalmazták, és verték is mindannyiukat.

A Blikk korábban arról írt, a három gyerekkel fekáliát és patkányt etettek. Csak 2012 januárjában kerültek el brutális szüleiktől.

Nemrég az index.hu cikkéből derült ki, az ügy kapcsán indult vizsgálat eredménye. A Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala a lappal közölte, a gyermekekkel kapcsolatban álló védőnő, gyermekorvos, óvoda, iskola, illetve a gyermekjóléti szolgálat nem észlelte a gyermekek szexuális bántalmazását, ilyen jelzés sem szóban, sem írásban nem történt. Nem szüleik rémtettei miatt kerültek nevelőszülőhöz, hanem mert rendkívül elhanyagoltak voltak. Fegyelmi eljárást a kormányhivatal nem javasolt senki ellen.

Az ombudsmani vizsgálat sajtóinformációk szerint még tart az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik