Közélet

Vizsgálja az ügyészség a Gyermekrák Alapítványt

gyermekrak-alapitvany-balogh(960x640)(1).jpg (gyermekrák, )
gyermekrak-alapitvany-balogh(960x640)(1).jpg (gyermekrák, )

December 20-án egy jobbikos képviselő tett feljelentést az alapítvány ügyében.

A Fővárosi Főügyészség január elején elrendelte a Gyermekrák Alapítvány törvényességi ellenőrzését – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője vasárnap az MTI-nek az Index hírportál korábbi értesülését. Bagoly Bettina elmondta, az ügyészség azt vizsgálja, hogy az alapítvány kuratóriumának működése megfelel-e a jogszabályi rendelkezéseknek. A vizsgálat folyamatban van, az várhatóan meghaladja a hatvan napot – közölte.

A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében. Az ismeretlen tettes ellen folyamatban lévő büntetőeljárás elrendeléséről a január 6-án megkezdett feljelentés-kiegészítés után döntöttek.

Az alapítvány ügyében Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő december 20-án hanyag kezelés, valamint csalás gyanúja miatt tett feljelentést.

Mint arról korábban beszámoltunk, videóra vették, ahogy a budai házától reggelente egy gyerekmentő autó viszi munkába az alapítvány vezetőjét. A sofőr a villamossíneken és a buszsávban is közlekedik, ha kell, megkülönböztető jelzéssel, kikerülve ezzel a dugót. Balogh István jogi lépéseket fontolgat a szerinte “méltatlan médiatámadások” miatt.

Korábbi videónk:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik