Belföld

Lekapcsolták a Gyermekrák Alapítvány amerikai honlapját

Gyermekrak-Alapitvany(960x640)(1).jpg (gyermekrák alapítvány)
Gyermekrak-Alapitvany(960x640)(1).jpg (gyermekrák alapítvány)

Az Index megírta, hogy az Egyesült Államokban is jelen vannak. A cikk megjelenése után elérhetetlenné vált az oldal.

A Gyermekrák Alapítvány amerikai terjeszkedéséről szóló indexes cikk után pár órával elérhetetlenné vált a Balogh István lánya által üzemeltetett USA-béli szervezet honlapja – szúrta ki a hvg.hu.

A szerveren található tartalmakat azután függesztették fel, hogy az Index azt írta: nemcsak Magyarországon gyűjti az adományokat a Gyermekrák Alapítvány, Balogh István százmilliókat termelő alapítványa az Egyesült Államokban is létrehozott egy adománygyűjtő szervezetet, amit a magyar vezető lánya irányít.

A Gyermekrák Alapítványról a héten számos cikk született, miután videóra vették, ahogy Balogh István elnököt a budai házától reggelente egy gyerekmentő autó viszi munkába, a sofőr pedig a villamossíneken és a buszsávban is közlekedik – ha kell, megkülönböztető jelzéssel -, kikerülve ezzel a dugót.

Ezután a Blikk írt arról, hogy az alapítványnak 604 millió forintja pihen kamatozó bankszámlán, ebből kapja 523 ezres bérét Balogh István is, aki azt állította, 2012-ig nem kapott semmilyen fizetést az alapítványtól.

Olvasói sztorik