Belföld

Gyermekrák Alapítvány: hallgatnak az amerikai szálról

gyermekrák alapítvány, balogh (gyermekrák, )
gyermekrák alapítvány, balogh (gyermekrák, )

Balogh István floridai szervezetének honlapja újra elérhető, de nem válaszolnak, milyen kapcsolat van a csalás gyanújába keveredett magyar alapítvánnyal.

A múlt héten szellőztette meg az Index, hogy a Gyermekrák Alapítvány, Balogh István százmilliókat termelő szervezete az Egyesült Államokban is gyűjt adományokat. A Children Cancer Foundation Inc.-t Balogh lánya irányítja.

Az Index írásban kért információkat Balogh Klaudiától, hogy milyen szálakon kapcsolódik a két adománygyűjtő szervezet, voltak-e pénzmozgások köztük és milyen bevétele volt a floridai szervezetnek, kik és mennyi fizetést kaptak az alapítványtól.

A CCF-től nem érkezett válasz. A szervezet egyetlen reakciója az volt, hogy néhány napra elérhetetlenné tette a http://www.childrencancerfoundation.org/ címet, majd azzal azzal az üzenettel indította újra, hogy csupán egy beteges hajlamú ember (sick individual) támadta meg hamis vádakkal az alapítványt, és egy emailt köröztetve próbálja terjeszteni a hazugságokat.

A beteg gyerekeknek szánt pénzadományok felhasználásának tisztaságával az elmúlt években többször kétségek merültek fel a sajtóban. Az évi 300-400 millió forintos bevétellel gazdálkodó Gyermekrák Alapítvány reakciója – pontos elszámolás helyett-  rendszerint az volt, hogy bírósághoz fordult hírnévrontás címén — emlékeztet a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik