Közélet

Megszállták Ürömöt a bankrobbantót kereső rendőrök

Bankrobbanto(960x640)(1).jpg (bankrobbantás, )
Bankrobbanto(960x640)(1).jpg (bankrobbantás, )

A rendőrség közölte, hogy bejelentést kaptak, ezt ellenőrzik. Adatgyűjtés és tanúkutatás zajlik a helyszínen.

Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkaptányság szóvivője a Hír24-nek elmondta, a rendőrség zöld számára érkezett bejelentés a Lehel úti bankrobbantással kapcsolatban. Minden beérkező információt ellenőriznek, ez történik most az említett településen. Az intézkedés még tart: az egyenruhások tanúkutatást, adatgyűjtést végeznek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton a honlapján azt közölte: több településen keresik a Lehel utcai robbantó nyomait a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával.

A jelentős rendőri erők bevonásával indított akcióban tervszerű, összehangolt, széles körű adat- és információgyűjtést, tanúkutatást végeznek a január 13-án történt robbantásos bűncselekmény elkövetőjének megtalálása érdekében.

A Blikk vasárnap azt írta, hogy az sem elképzelhetetlen, hogy vidéki volt a motoros: a rendőrök azokat aképeket is megvizsgálnák, amiből kiderülhet, hogy merre ment a robbantás után, elhagyta-e Budapestet. Az Origo pedig arról cikkezett szombaton, hogy sisakkamerája lehetett a keresett férfinak.

A házakat rengető detonáció hétfőn, 4 óra körül történt a Lehel úton. A CIB bank oldalfala gyakorlatilag eltűnt, és kár érte a mellette lévő Budapest Bank épületét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik