Közélet

Bankrobbantás: két szemtanú lehet

Bankrobbantó (bankrobbantás, )
Bankrobbantó (bankrobbantás, )

Az ipari kamerák felvétele szerint egy hajléktalan és egy elektromos kerékpárral közlekedő hátizsákos férfi volt a pokolgép elhelyezésének időpontjában a Lehel úti CIB Bank-fiók előtt– írja a Blikk.

A rendőrség rossz minőségű felvételeit feljavítva kiderült, hogy a robbantón kívül még két ember bukkan fel a bűntény helyszínén. Az egyik a CIB-fiók bejárata előtt, az út szélére kihúzott két teli kuka körül matat, ő vélhetően az a hajléktalan, akiről az első hírek szóltak, és akit a robbantó állítólag elküldött, bár a rendőrség által csütörtökön közzétett fotóin nem látszik az, hogy a motoros odament volna a hajléktalanhoz – írja a Blikk.

A közzétett fotók tanúsága szerint a kamerák a hajléktalanon és a robbantón kívül felvettek egy harmadik férfit is. A merénylő már majdnem visszaért a motorjához, amikor megjelent a kukák mellett álldogáló hátizsákos, kerékpárt támasztó alak. Hozzáértők szerint a felvételek alapján úgy tűnik, hogy a kétkerekű elektromos bicikli volt, ez viszont kizárná, hogy használója hajléktalan lett volna. A biciklis épp akkor tűnt el a fotókról, amikor a motoros elhajtott.

Kovács Viktória, az ORFK szóvivője szerint folyamatosan elemzik, illetve ellenőrzik az újabb és újabb információkat. Így a Raiffeisen Bank azon bejelentését is, miszerint január 7-én a XIII. kerületi Váci úti fiókjuknak az egyik ablakát kővel bedobták – vélhetően motorról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik