Közélet

Megvakította kétéves mostohalányát

Olyan súlyos fejsérüléseket okozott a gyermeknek, hogy a lány agyába koponyaszilánkok kerültek.

A texasi rendőrség még decemberben kezdett el nyomozni a bántalmazott kislány ügyében, miután az őt kezelő kórház orvosai jelentették, hogy gyanús sérüléseket szenvedett kisgyermek került hozzájuk – jelentette csütörtökön a helyi sajtó. Valamint azt is, hogy már gyógyult sérülések nyomaira bukkantak, korábbi bántalmazásokra utalva.

A kislány december 12-én vitte be anyja egy egészségügyi központba, ahonnan azonnal helikopterrel egy kórházba szállították, amikor látták, milyen súlyosak fejsérülései. A kórházban kiderült, hogy a kétéves gyereknek betört a koponyája, erősen vérzett és olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy elvesztette a látását. Agyában pedig koponyaszilánkok fúródtak.

A lány mostohaapja, a 26 éves Angel Martinez az őt a lány sérüléseivel kapcsolatban kihallgató nyomozóknak azt állította, a gyerek akkor sérült meg, amikor feldobta a levegőbe és nem sikerült elkapnia. Elmondása szerint a lány a zuhanás közben egy székbe beverte a fejét, ami miatt egy nagy pukli keletkezett a fején. A férfi azt mondta, hogy ekkor pánikba esett és megpróbálta visszanyomni a dudort. Az orvosok szerint ekkor kerülhettek a csontszilánkok a gyerek agyába.

Martinez elmondta azt is, hogy még szeptemberben olyan vadul rázta meg a lányt, hogy a gyerek hányi kezdett, októberben pedig olyan nagy erővel tolta el magától a lányt, hogy a gyerek karja feldagadt. Orvoshoz nem vitték.

A férfi ellen gyerekbántalmazás vádjával indítottak eljárást, és a lány anyjának is bíróság előtt kell felelnie azért, amiért nem jelentette az eseteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik