gyermekbántalmazás (gyermekbántalmazás, síró gyerek, )
Közélet

Orvosi rendelőben verte össze hatéves kisfiát

A rémült gyereket az üvöltő apa fejjel lefelé lógatta, ütötte, végül hátba rúgta – tette mindezt hosszú percekig.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki magáról megfeledkezve percekig bántalmazta síró kisfiát – derül ki a Heves Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából. Az agresszív apa védekezésre képtelen személy ellen elkövetett könnyű testi sértés miatt áll hamarosan bíróság elé.

Azért bántotta, mert sírt

Az eset a füzesabonyi gyermekorvosi rendelőben történt még a nyáron, ám a történtekre csak most, a vádemeléskor derült fény.  A férfi a váróban esett neki síró, rémült gyermekének. Felkapta a lábánál fogva, majd fejjel lefelé lógatva őt, hangos szidalmak közepette többször megütötte a fenekén és a hátán. Miután letette a földre, hátba rúgta, mert a kisfiú nem hagyta abba a sírást.

Megalázó bántalmazás

Mindez percekig tartott, míg végül az egyik ott várakozó édesanya rászólt, hogy hagyja békén a kicsit. A férfi azonban még mielőtt elengedte volna a gyermekét, leköpte a kezét. Az ügyészség megalázónak nevezte a bántalmazást.

A gyerek a vizsgálatok szerint a jobb combján sérült meg, szerencsére nem súlyosan.

Maximum három év

A férfit – ha bűnösnek találják – három évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

polls & surveys

Ajánlott videó

Élő
Robbanószerkezetek maradványait találták meg a Barátság kőolajvezetéknek az oroszországi Brjanszk megyei Novozibkovban található kőolajszivattyú-állomásán – közölte Igor Gyomin, Transznyefty orosz olajszállítmányozási vállalat szóvivője szerdán a TASZSZ hírügynökséggel.